فیلمبرداری یکی ازحرفه هایی است که بسیار پیچیده ،فنی و توام با هنر است. امروزه دوربینهای دیجیتالی به مدد تکنولوژی های روز کار را بسیار آسان کرده است. فقط کافی است دوربین را روشن کرده و دگمه استارت را بزنیم. همه چیز به طور اتوماتیک تنظیم شده و تصویر روشن و واضحی را در روی نوار ویدیویی یا هارد دوربین ضبط خواهد کرد. هر چند که اگر برای اولین بار فیلمبرداری کنید ، هیجان زده خواهید شد. زیرا ثبت لحظات مهم و مورد نظر شما و بازبینی آنها احساس شور و شعف درشما ایجاد خواهد کرد. اما پس ازمدتی هیجانات اولیه فروکش کرده و واقع بینانه تربه تصاویر نگاه خواهید کرد دراین هنگام است که تصاویر شما چندان برایتان خوشایند نخواهدبود. یک فرق بزرگی را با فیلمهایی که در تلویزیون و سینمامی بینید احساس خواهید کرد. اگر آدم منصفی باشید قبول خواهید کرد که فیلمبرداری کارش فقط روشن و خاموش کردن دوربین نیست بلکه کاری است پیچیده ، فنی و حرفه ای است که اگر با همدیگر تلفیق شوند چیزی خلق خواهد کردکه اسم آن هنر فیلمبرداری است و صاحب آن حرفه را فیلمبردار ( فیلمبردار دوربین ویدیویی را تصویربردار مینامندکه به غلط ما نیز فیلمبردار می گوییم )
اگر از آن دسته هستید که منتظر یک اتفاق خاص هستید تا دوربین خود را روشن کنید، مطمئن باشید انتظار برای وقت تلف کردن است. این شما نیستید که سوژه ای را به وجود می آورید. جریان زندگی در ” سوژه ” یافتن یک خانه ، محل کار ، در خیابان یا در ماشین ، همه و همه موضوع و سوژه هستند. همه چیز سوژه است، بستگی به نوع نگاه شما دارد. روزمره ترین اتفاق ها ، وقتی با عینک دیگری دیده شوند ، جالب و دیدنی می شوند. مهم تر از سوژه و موضوع ، شیوه ی پرداخته شدن به آن است. همواره مطمئن باشید هزاران چشم منتظرند تا آنچه که می بینید را، با آنها قسمت کنید. تکراری ترین و ساده ترین نکات ، با روایت شخصی شما جان می گیرند و متفاوت می شوند:
آموزش جامع فیلمبرداری
” سوژه ها ” عجیب و غریب نیستند. دغدغه های روزمره عمیق ترین سوژه برای پرداختن هستند. ساده ترین نکته ، روزمره ترین ” غرها ” ، گفتگوهای روزمره و زودگذر در دانشگاه، پارک یا تاکسی، جدیدترین تب و تاب ها و… می توانند سوژه یک گزارش ویدیویی شهروندان خبرنگار باشند.
مهم نیست از چه فیلم می گیرید، مهم این است که بدانید که این نگاه شماست که موضوعات را جذاب می کند. مهم این است که بدانید هر چه که با دوربین تان ثبت می کنید برای بینندگانی که در محل حاضر نبودند جذاب و جالب است. مهم این است که بدانید محصول کارتان هر چه باشد، حتما بیننده خود را پیدا می کند. آنچه که به عنوان نمونه در بالا آورده شد، هسته ی گزارش از موضوعات روزمره و پیش و پا افتاده است. به همین سادگی گزارشی اولیه ساخته شد. در درس های بعدی یاد خواهیم گرفت که چگونه گزارش اولیه را به یک گزارش پخته تر تبدیل کنیم .
با پروراندن روحیه کنجکاو، پرسشگر و خلاق، ناخودآگاه همیشه آماده هستید تا از ساده ترین موضوعات ” سوژه “، بیافرینید. آنوقت است که راضی نمی شوید حتی یک لحظه دوربینتان را (از دوربین گوشی تلفن همراه » « تا دوربین های حرفه ای تر) زمین بگذارید. اولین تاثیر چنین عادتی این است که در صورت رخداد ناگهانی حادثهای پیش رویتان، همیشه وسیله ثبت و ضبط کردنش را با خود به همراه دارید، ارزشش را می دانید و آن را ثبت می کنید.
” مطمئن ترین پاسخ به این پرسش است !” همه چیز .
مهم به تصویر کشیدن ” ایده ای ” است که در ذهن تان شکل گرفته. فرقی نمی کند با دوربین گوشی تلفن همراه تان فیلم می گیرید یا با حرفه ای ترین دوربین ها. اهمیت با محصولی است که در جا تولید می کنید. چنین رویکردی باعث می شود تا تعداد محصولاتتان زیاد بشود و فاصله ی ” تراوش ایده در ذهن ” یا ” روی دادن یک حادثه ” و ” به تصویر کشیده شدنش ” ، بسیار کوتاه باشد. چنین طرز تفکری یک سود دیگر هم دارد: پس از مدتی وقتی مطمئن می شوید از هر ” چیزی “می توانید سوژه ای برای به تصویر کشیدن پیدا کنید، نا خودآگاه به سمت ” همواره حرفه ای تر بودن ” پیش می روید. این روند باعث می شود تا پس از مدتی همواره آماده ی فیلمبرداری باشید و همیشه بهترین و کاربردی ترین وسیله را همراه داشته باشید .
گاهی اتفاقات چنان غیر منتظره روی می دهند که فرصت برنامه ریزی قبلی ندارید. خودتان کدام را ترجیح می دهید: چون دوربین حرفه ای ندارید، سوژه یا اتفاق را از دست بدهید یا روایت گر اتفاقی باشید که دوربین شما تنها شاهد آن است؟
آموزش جامع فیلمبرداری
نکته قابل تامل تر اینجاست که همیشه همراه داشتن دوربین حرفه ای حسن به شمار نمی آید. گاهی یک دوربین کوچک یا دوربین موبایل، بهتر از یک دوربین حرفه ای می تواند حقایق و ایده ها را ثبت کند. برای دوربین های حرفه ای سخت تر است تا ایده ای را در جا ثبت کنند (مثلا شاید بیش از نیم ساعت زمان ببرد تا یک دوربین حرفهای، نصب و آماده ی فیلمبرداری از یک صحنه شود) اما دوربین های غیرحرفه ای تر ( مانند دوربین موبایل یا دوربین های کوچک عکاسی ) بسیار سریع تر آماده فیلمبرداری و ثبت و ضبط می شوند (فاصله ی اراده برای فیلمبرداری تا شروع آن فقط فشار یک دکمه است). اگر از یک فیلمبردار حرفه ای حسن یک دوربین غیرحرفهای...
ادامه در سایت اپیزود فیلم =>> epispdefilm
دوربین کرین شامل یک بازوی بلند است که روی ستون وسط آن سکوی چرخدار وصل می باشد و به دوریین اجازه می دهد در سر دیگر بازو و روی بلندی قرار بگیرد و از زمین به ارتفاع حداقل ۲ متری برسد کرین بیشتر برای فیمبرداری از صحنه ها است کرین (crane) کلمه ایست انگلیسی به معنی جرثقیل یا بالابر اما کرین دوربین ( camera crane ) وسیبه ایست شبیه الاکلنگ با این تفاوت که یک طرف آن بزرگ و طرف دیگر آن کوچک است که دوربین در انتهای طرف بازوی بزرگ آن قرار میگیرد و در نتیجه برای ایجاد تعادل در طرف بازوی کوچک آن به میزان لازم وزنه قرار میدهند تا به حالت تعادل قرار گیرد. وقتی در حالت تعادل قرار گرفت دیگر به راحتی میتوان از انتهای بازوی کوچک دوربین را هدایت کرد.
چندین نوع کرین وجود دارد مثلا نوع مکانیکی ساده ، برقی (کنترلی) و نوع هیدرولیکی دوربین فیلمبرداری کرین یکی از تجهیزاتی است که تا حد زیادی در ساخت فیلم های هالیوودی بصورت چشمگیر کمک می کند و کرین دوربین یک وسیله مکانیکی است که به فیلمسازان اجازه میدهد تا از نگاهی متفاوت و از بالا از بازیگران فیلمبرداریشود. نوعی کرین وجود دارد که تصویربردار میتواند در انتهای بازوی بزرگ آن قرار گیرد و دستیار او در پایین او را به سمت دلخواه هدایت کند امام این نوع کرین ها دارای معایبی نیز میباشد مثلا گران بودن و نیاز به دونفر برای هدایت کرین .
فیلمبرداری با کرین
امروزه با پیشرفت توسعه فن آوری ، کرین های دوربین طوری ساخته می شوند که تنها دوربین روی آن سوار میشود و فرد از پایین آن را کنترل میکندچه به صورت دستی چه به صورت کنترل از راه دور که امروزه هزینه کرین ...
ادامه در سایت اپیزود فیلم =>> فیلمبرداری با کرین در اپیزود فیلم
در درجه اول فیلمبردار مستند باید عاشق سینما و کارش باشد و درک کاملی از زیبایی شناسی ، ترکی ببندی ، اندازه نما ، نور و تمام مسائل فنی و حتی صدا داشته باشد. با تکنولوژی روز خودش را آپدیت کند و همیشه پویا باشد. در سینمای مستند بیشتر اوقات کارگردان نه مانیتور دارد و نه فرصت انتخاب لنز ، پس فیلمبردار باید چشم دوم کارگردان باشد. چون تصمیم های درست در لحظه ممکن است سرنوشت فیلم را عوض کند و بالعکس تصمیم اشتباه ضربه بزرگ و غیر قابل جبرانی به فیلم وارد کند.
دلیل عمده دیده نشدن فیلمبردار در سینمای مستند اغلب عدم حضور فیلمبردار حرفه ای در بخش داوری جشنواره هاست و این دیده نشدن کار و عملکرد مثبت عوامل فنی باعث شده است که اکثر فیلمبردارهای مستند به جای پویا بودن در زمینه حرف های خود به کارگردانی کردن فکر کنند و این بی توجهی واقعا باعث بی انگیزگی شده است. برای ایجاد فضایی همدلی در جلوی دوربین باید آدم های فضای پشت دوربین ، صمیمی و همدل باشند.
حتما باید فیلم مستند را به دو زبان دیگر غیر از زبان اصلی ترجمه کرد ،یا از مترجم هایی همزمان هنگام نمایش فیلم استفاد کنید. برای بیشتر دیده شدن فیلم بهتر است آن را به جشنواره ها و فستیوال ها بفرستین ون کته دیگر اینکه اگر هدف شما رفتن به جشنواره های بین المللی برای برنده شدن هست دقت کنید موضوعی را انتخاب کنبد که مشاهب آن در جشنواره نباشد.
فیلمبرداری مستند
بعد از نمایش فیلمتان ،بازخوردهای مختلفی از دیدگاه های متفاوت دریافت خواهی کرد که حتی ممکنه مفنی و ناراحت کننده باشند که این موضوع نباید روی شما اثر منفی بگذارد بلکه از نظرات باید در بهبود کارهای بعدی استفاده ...
ادامه در سایت اپیزود فیلم =>> فیلمبرداری مستند در شرکت اپیزود فیلم
تبلیغات یکی از ابزارهای مهم ارتباطی در هر کسب کاری است. بسیاری از سازمان ها برای رسیدن به اهداف خود از تبلیغات استفاده می کنند. موفقیت یا ناکامی بسیاری از سازمان ها در کیفیت فعالیت های تبلیغاتی آن ها نهفته است.
بنابراین، لازم است تبلیغات به شکلی کارا و موثر صورت پذیرد. فعالیت های تبلیغاتی باید با کارشناسی بیشتری طراحی شوند کسب و کارها باید روی نتیجه بخش بودن پذیرش تبلیغات از سوی مشتریان با توجه به گرایش ها نیاز های آنان ، تمرکز کند با ارائه خدمات ارزش افز ده، فرایند پذیرش تبلیغات را کامل کنند . تبلیغات نه تنها ضرورتی برای سازمان های تجاری بزرگ است، بلکه برای کتابخانه ها نیز ابزاری مفید حتی ضروری است. تبلیغات شامل پیام یا پیام هایی است که اهداف متفاوتی را دنبال می کند. این اهداف دارای دو ویژگی کلیدی ۱) اطلاع رسانی آگاهی ۲) اقناع هستند.
تبلیغات کارکردی موثر و پر نفوذ دارد و می تواند چارچوب فکری ، الگوی رفتاری ، نظام ارزشی شیوه تعامل مردم با محیط دیگران را تحت تأثیر قرار دهد. ازجمله این تاثیرات می توان به مواردی مانند ایجاد آگاهی ، ایجاد نگرش مثبت ، ایجاد تقاضا اشاره کرد.
یکی از ابزارهای مهم تبلیغات ، رسانه ها هستند. رسانه در فرهنگ لغت به معنای هر وسیله ای که پیغامی را از جایی به جایی برساند عنوان شده است. رسانه در اصطلاح روزنامه نگاری به دو دسته جمعی و گروهی تقسیم می شود. رسانه های جمعی به ابزارهایی اطلاق می شوند که اولاً بین فرستنده و گیرنده ارتباط یک سویه برقرار می کنند درثانی پیام ها به صورت عام و کلی ارسال می شود.
نقش تیزر تلویزیونی در جذب مخاطب
جامعه شناسان شیوه های تأثیر رسانه های گروهی بر افراد را دو زمینه معرفی کرده اند: رویکرد شخصی و رویکرد فرهنگی.
در رویکرد شخصی ، بر اینکه رسانه های گروهی تأثیری بسیار مستقیم بر افراد دارند ، تأکید می شود. رویکرد فرهنگی به دنبال رویکرد شخصی مطرح می شود. اما در جست و جو و تبین فرهنگی که در چارچوب آن رسانه های گروهی به وجود می آیند بر افراد تاثیر می گذارد ، از رویکرد فردی فراتر می رود. در رویکرد فرهنگی ، رسانه های گروهی به مثابه ی عواملی که تأثیر سریعی بر افراد دارند تلقی نمی شوند بلکه به عکس آن ها تآثیری بسیار کند دارند وفضای حاکم بر افکار عمومی انتظار مربوط به جامعه را افزایش می دهند.
تلویزیون ، به منزله قدرتمند ترین و فراگیرترین رسانه ارتباط جمعی ، بالاترین حجم مخاطب را دارد می تواند در جیب حجم عظیمی از مخاطبان به کتاب خوانی موثر باشد. میزان اشتیاق بسیاری از افراد به تماشای تلویزیون بالاتر از رسانه های دیگر است . استفاده از تیزرهای تبلیغاتی نه تنها بر مخاطب تأثیر می گذارد بلکه باعث جذب آنان به کتاب مراجعه به کتابخانه می شود.
نقش تیزر تلویزیونی در جذب مخاطب
انتخاب بازیگر بخش دوم
در واقع در اولین آزمون از خود میپرسید آیا این شخص را _ گیرم حتی متفاوت از آنی باشد که تصور می کردید _ می بینید؟بعضی از این قضاوت ها ذهنی اند و دفاع کردنی نیستند . با وجود این ، باید به این جنبه از وجود خود نیز گوش بسپارید ، و کم کم به آن ایمان بیاورید . اگر بازیگر با استعدادی در مقابل دارید ولی شخصیتی را که شما در نظر دارید و میخواهید به تصویر در آید ، نمی بینید و اگر فیلمی را که میخواهید بسازید اثر مهمی است ( بر خلاف یک کار تمرینی که یک بازیگر کارکشته برایش زیاد هم هست ) ، باید به جست وجو ادامه دهید . در عین حال ، اگر “بوئی” از شخصیت مورد نظرتان در بازیگر به مشام می رسد ، به نفعتان است که کند وکاو بیشتری بکنید :
آیا تماشا کردن این بازیگر برای شما جذابیتی دارد ؟
آیا یک سطر دیالوگ را چنان برخلاف بدیهی ترین تعبیر ممکن ایفا می کند که شمارا غافل گیر سازد ؟
دو جنبه ی کلیدی وجود دارن که به راحتی هم قابل تشخیص اند : یکی اینکه آیا بازیگر لحظه به لحظه کار میکند ، و دیگر به اینکه آیا بازیگر گوش می دهد ( به بازیگر دیگر ، حتی اگر در آزمون مقدماتی ، طرفی که دیالوگ خوانی می کند نا بازیگر باشد )؟ مراقب پیش دستی کردن بازیگر هم باشید . بازیگر چون طومار را خوانده است ، می دانید بعدش چه می شود ، اما نباید این اطلاعات را بروز دهد . اگر بازیگر این اقلام اصلی از مهارت بازیگری را فاقد باشد ، کارگردان در کمک به شکل گیری یک اجرای باور کردنی یک دست با مشکلی تقریبا غیر قابل حل روبرو خواهد بود .
ملاحظات انتخاب بازیگر
بدیهی است که بازیگر اگر آل پاچینو باشد و به کارگردان گوش ندهد ، بیشتر کارگردان ها کوتاه می آیند ، اما حتی بازیگرانی با مهارت پاچینو نیز میتوانند از راهنمایی خوب سود ببرند . اصل این نیست که هر چه را پیشنهاد می کنید ، بازیگر مانند وحی منزل بپذیرد ، بلکه اصل این است که بازیگران و شما بتوانید با هم ارتباط برقرار نمایید _ فضای باز و آزاد بده بستان فراهم آید . یکی از راه های رسیدن به این مهم ، قبل از آن که بسیار دیر شود ، این است که کارگردانی را از آزمون ها آغاز کنید . پیشنهاد های مشخص بدهید . بازیگر را تشویق کنید که آنچه را به اشاره میگذارند ، به طور کامل اجرا نماید ، یا از او بخواهید اقدام های دیگری...
ادامه در سایت اپیزود فیلم =>> ملاحظات انتخاب بازیگر